Bunica sau mama pentru a doua oara !

               Astazi ne-am intalnit din nou. Vorbim zilnic la telefon, insa ne-am revazut dupa doua luni. Nu este schimbata fizic, parca doua kg mai putin, frumoasa ca la 35 de ani (are CNP de forma 268, dar un 35 i se potriveste mai bine) cocheta asa cum o stiu.  Astazi a venit mama. Noutatea consta in privirea ei, iar acest update a aparut anul trecut cand si-au facut aparitia gemenii mei. Am vazut sclipirea din ochii ei, cand  piticii mergeau de-a busilea spre ea. Nici cand am luat  9,50 la bac nu era asa fericita.

              Toata ziua a stat lipita de ei, acoperind fiecare particica fina de piele bebeluseasca cu pupaturi pline de dragoste. A pupat la ei cat sa-i ajunga pana la urmatoarea intalnire. Ii privesc din umbra cum interactioneaza. Imi amintesc o mama stricta care in perioada adolescentei nu-mi permitea sa stau pana tarziu afara, o mama grijulie peste masura si inca un strop, care incerca sa-mi explice cu ce se mananca viata in afara cuibului. O vedeam mama exagerata care vroia sa-mi strice cheful de viata, mereu cu gura pe mine sa fac ce trebuie.

              Realitatea rece imi saruta constiinta, fiind mama vad lucrurile altfel. Tot ce credeam despre mama mea nu numai ca s-a resetat, ci as aplica cam aceleasi metode chiar cu note de exagerare pe alocuri. Ne alegem prietenii sau ei ne aleg pe noi, insa parintii si familia ne sunt dati, cu bune si rele. Nu exista mama perfecta sau tata ideal. Ei s-au luptat sa ne creasca, tineretea lor a fost umbrita pe alocuri cu grija pentru noi. Nu exista responsabilitate mai mare pe pamant decat cresterea unui pui de om. Cred cu tarie in asta, pentru ca traiesc experienta de mama in fiecare zi.

             Privesc poza de azi, mama cu R&R in brate. Fericirea este la cota 2000. Nu o recunosc cand le vorbeste, se transforma si-mi place ce vad. Mama mea paseste spre o alta sansa, a devenit bunica sau mai frumos spus mama pentru a doua oara. Nu-i spun te iubesc sau mi-e dor de tine (nu-s genu siropoasa) si simt ca as vrea sa aud asta de la puii mei…dar tocmai ii scriu sms sa intre pe Cufar pentru a vedea noul articol.

           Da-i sms mamei tale, un simplu „ce faci, mama ?”ajuta la suflet. Apasat send sms .

   

Seara frumoasa !

Ellie

P.S daca ti-a placut articolul, te invit sa ma sustii cu un like pe pagina Facebook Cufarul mamei.

2015-09-13 18.03.23

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s